Bine ai venit la Premium Credit Consulting.

Prima casa

A venit momentul sa te muti de la parinti? Prima casa este optiunea potrivita pentru tine!

Ai pus deja ochii pe un apartament? Iata care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca noua ta locuinta!

Daca locuinta e finalizata sau se afla in diferite faze de finalizare, construita in baza autorizatiilor de constructie eliberate inainte de 22.02.2010, atunci valoarea maxima a creditului pe care il poti obtine e de 57.000 euro in echivalent lei, iar avansul minim pe care trebuie sa-l depui este de 5% din pretul de achizitie a locuintei*.

Daca locuinta e noua sau aflata in constructie in baza autorizatiilor de constructie eliberate dupa data de 22.02.2010, atunci valoarea maxima a creditului pe care il poti obtine este de 66.500 euro in echivalentul in lei, iar avansul minim pe care trebuie sa-l depui este de 5% din pretul de achizitie a locuintei*.
*Avansul acopera diferenta dintre pretul de achizitie rezultat din antecontractul de vanzare-cumparare si finantarea garantata.
Daca vrei sa iti construiesti locuinta visurilor tale, atunci valoarea maxima a creditului pe care il poti obtine este de 71.250 euro, iar avansul minim pe care trebuie sa-l depui este de 5% din valoarea costului de construire a locuintei**.
**Avansul acopera diferenta dintre costul de construire a locuintei rezultat din devizul estimativ de construire si finantarea garantata.

Nimic complicat. Doar cateva conditii:
in primul rand, trebuie sa beneficiezi de venituri nete, cu caracter permanent
sa nu detii o locuinta sau, daca detii una, sa aiba o suprafata utila mai mica de 50 mp
sa ai posibilitatea depunerii unui avans de minimum 5% din pretul de achizitie al locuintei
Important: incepand cu 1 ianuarie 2011, incadrarea locuintelor in una dintre clasele A - C de performanta energetica este un criteriu de eligibilitate in cadrul programului Prima Casa.
Afli pe loc daca ti se aproba creditul pentru prima casa si ce suma poti imprumuta daca veniturile tale sunt raportate la ANAF.
Sumă maximă:
57.000 EUR în echivalent RON în cazul creditelor acordate pentru locuinţe finalizate
66.500 EUR în echivalent RON în cazul creditelor acordate pentru locuinţe noi, construite în baza autorizaţiilor eliberate după 22.02.2010 şi pentru locuinţele viitoare ce urmează să se construiască de către beneficiari individuali
Termen maxim: 30 ani
Avans minim: 5%
Garanţii ipotecare
Acordarea creditului se face în limita plafonului disponibil alocat de Ministerul de Finanțe.